SZOTYORI NAGY GÁBOR

MŰVÉSZEK

SZOTYORI NAGY GÁBOR

Orgonaművész

Tanulmányai
Orgonatanulmányait Koloss István orgonaművész-zeneszerzőnél kezdte, majd a Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskolában Deák László orgonaművész irányításával folytatta.
Orgonaművész-tanári diplomát a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán szerzett 2011-ben. Tanárai: dr. Karasszon Dezső, dr. Jakab Hedvig és Kovács Szilárd voltak.
Számos kiváló professzor mesterkurzusán vett részt, mint például Christoph Bossert, Szatmáry Zsigmond és Bogányi Gergely.

Díjai
2013-ban a világhírű toulousi nemzetközi orgonaversenyen a 75 résztvevő közül a középdöntőbe jutott.
2011-ben a Debreceni Egyetem kiemelkedő előadóművészi tevékenységéért a Gulyás György díjjal tüntette ki
2010/2011-ben a Magyar Köztársaság ösztöndíjasa.
2009-ben és 2010-ben Olaszországban Mondainoban illetve Salerno-Faianoban megrendezett nemzetközi orgonaversenyeken harmadik helyezést ért el.

Előadói pályája
Gyermekkora óta végez egyházzenei munkát. 2010 és 2018 között a Budapest Belvárosi Főplébánia-templom orgonaművésze volt. Jelenleg a Szent István Bazilika állandó helyettes orgonaművésze, illetve a Szentendrei Református Egyházközség és Gimnázium zenei vezetője és orgonaművésze, állandó közreműködő a Szent István Bazilika és a Szent Mihály templom orgonakoncertjein.
Rendszeres koncerttevékenységet folytat, évi 60-70 koncerten szerepel Magyarországon és külföldön egyaránt.
Külföldi szerepléseinek helyszínei voltak: Ausztria, Németország, Franciaország, Olaszország, Svájc, Lettország, Dánia, Lengyelország és Oroszország. Repertoárján a kora barokk szerzőktől a kortárs zenéig szinte minden fontosabb mű megtalálható.
2011-ben a Liszt bicentenárium alkalmából Liszt Ferenc összes orgonaművét és átiratát előadta egy 13 koncertből álló országos turné keretében.