BLOG

A víz és a komolyzene találkozása

A komolyzene az életünk, a kikapcsolódásunk és a lételemünk is egyben. Mindig is éreztük, hogy a klasszikus zene ad számunkra egy belső tartást, fegyelmet, mindemellett egy igazi lelki töltődést és egy emelkedett szellemi szintet is. Dr. Masauru Emoto, az alternatív gyógytudományok japán doktora pár évvel ezelőtt előbbi állításunkat tudományosan is igazolta egy általa többször elvégzett kísérletben. A professzor úr meglepő összefüggéseket fedezett fel ugyanis a víz és a komolyzene relációjában. A víz lefagyasztását megelőzően lejátszott zene és a megfagyott vízkristályok minősége és szépsége között egy különleges kapcsolat alakult ki. Például Beethoven ötödik szimfóniájának lejátszásakor a desztillált vizet tartalmazó minta kinagyított képén jól ábrázolódik a hexagonális szerkezet, az a gyönyörű minta, amilyennek a legcsodásabb hópelyheket képzeljük a legszebb tündérmesében. A víz egy keményebb, heavy metal zene esetében szabálytalan alakzatot vett fel, nem mutatott mintákat, csak egy strukturálatlan elrendeződést.
Ezzel nem azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy mostantól senki ne tomboljon egy rockzenei koncerten, mert lehet olyan hangulatunk, hogy úgy érezzük, a lelkünknek épp erre a keménységre van szüksége. Ugyanakkor gondoljunk bele, hogy a testünk több, mint 50%-át víz alkotja. A bennünk levő víz a komolyzene hatására oldódik a stressz alól, felenged, ellazul és ezzel egyetemben töltődik fel pozitív érzelemmel.
Mi folyton ebben a hangulatban élünk, zenélünk és játszunk olyan klasszikusoktól, mint Mozart, Händel, Liszt, Beethoven, Albinoni…
Hozd el hozzánk “vízkristályaidat” bármelyik koncertünkre és öltöztesd fel a lelked a zene szépségével.

Beethoven IX. szimfóniáját “hallgatja” a víz: https://www.youtube.com/watch?v=XwdDtpmLemY