KOLOSS KRISZTINA - Orgonakoncertek és Gálakoncertek

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

KOLOSS KRISZTINA

ELŐADÓK
1975-ben született Budapesten, édesapja Koloss István orgonaművész - zeneszerző, a Budapesti Szent István Bazilika orgonistája.

5 évesen, Balla Ferenc növendékeként kezdett csellózni a XI. kerületi Zeneiskolában.

9 évesen II. helyezést ért el a Friss Antal Országos Gordonkaversenyen.
A Táncsics Mihály Gimnázium zenei osztályában érettségizett 1993-ban, eközben 1991-től a Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskola növendéke is, ahol ismét Balla Ferenc növendéke. 1995-ben kezdte meg tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, Csurgay István professzor osztályában.

1997 és 1999 között Mag. Stefan Kropfitsch meghívására az ausztriai Joseph Haydn Főiskolán tanul, majd 2001-ben szerzett kitüntetéses diplomát a Budapesti Zeneakadémián. Részt vett Onczay Csaba és M. Rostropovich mesterkurzusain, valamint számos zenekar tagjaként turnézott Európa szerte. Játszott az Óbudai Danubia Szimfónikus Zenekarban, a Dohnányi Ernő Szimfónikus Zenekarban, a bécsi Pro Arte Orchesterben, a Wiener Jeunesse Orchesterben, majd 1999-tõl a Budapesti Strauss Zenekarban és a Matáv Szimfónikus Zenekarban.

Édesapjával rendszeresen koncertezett Európa szerte, számos nagy sikerű hangversenyt adtak Genfben, Stuttgartban, Bécsben és természetesen Budapesten. Európán kívül a világ számos országban járt már csellójával, többek között Svájcban, Oroszországban, Mexikóban és az Egyesült Arab Emírségekben.

2001-től Edvin Marton hegedűművésszel is dolgozott, három lemezén közreműködött. Komolyzenei tevékenységén túlmenően a hazai könnyűzenei életnek is ismert szereplője, a Monte Carlo Orchestra mellett játékát Auth Csilla, Havasi Balázs és a Bon-Bon Együttes lemezein is hallhatják.


 
kapcsolat: musica.mundi.agency@gmail.com +36208232095 +36208248564
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz